Frontális karambol az M7-esen, félpályás lezárás

2015.08.06. 14:58 Módosítva: 2015.08.06. 17:44

Átszakította a szalagkorlátot, majd összeütközött egy autóval egy kamion az M7-es autópálya 73-as kilométerénél, Kőszárhegynél, írja a katasztrófavédelem. Az autó két utasa megsérült, őket a székesfehérvári hivatásos tűzoltók szabadították ki a roncsból.

A helyszínen járó munkatársaink szerint az autópályán két helyen nagy a dugó, a 73-78 kilométer között nagyjából 5 kilométeres. A 80-as kilométernél, Lepsénynél leterelik a forgalmat a sztrádáról a 7-es útra, itt a terelésnél – a főút kisebb kapacitása miatt – nagyjából 10 kilométeren át lényegében áll a kocsisor Budapest felé a 37-38 fokos hőségben. Az autópályán a Balaton irányába egy sáv szabad, a főváros felé teljes a lezárás.

A rendőrség szerint a baleset délután háromnegyed kettőkor történt, még nem tudni, hogy a teherautó sofőrje miért tért át az autópálya szemközti oldalára.

A helyszínelés miatt az utat  egy időre teljes szélességében lezárták.

Sipos Mónika rendőrségi szóvivő az MTI-vel közölte, hogy a kamionbaleset után a Balaton felé több kilométeres torlódás alakult ki és a kocsisorban egymásnak ütközött két autó. Abban a balesetben egy ember sérült meg.

Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a terepjáró sofőrje és utasa is beszorult, őket a székesfehérvári tűzoltók szabadították ki. A helyszínen két mentőhelikopter segítette a sérültek ellátását.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport