Öt autó és egy biciklis ütközött a budai alsó rakparton

2018.09.28. 12:50 Módosítva: 2018.09.28. 17:43

Összeütközött öt autó és egy biciklis Budán, a Slachta Margit rakparton, a Tímár utca magasságában 11 óra 46 perckor - közölte a rendőrség.

Négy kocsi megrongálódott. Két idős embert, egy nőt és egy férfit a tűzoltók szabadítottak ki a roncsokból. Rajtuk kívül további egy ember megsérült. 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy a balesethez három mentőegységet, köztük rohamkocsit is riasztottak. A mentők összesen három sérültet vittek helyszíni ellátást követően kórházba. Ketten súlyosabban sérültek.

A rendőrök teljes szélességében lezárták az utat délután 5 óráig, addig elég nagy dugó volt. 

Több olvasónk is jelezte, hogy nem hétköznapi, véletlen balesetről lehetett szó. Egyik olvasónk elmesélte, hogy pont a mögött az autó mögött haladt, amelyik aztán frontálisan ütközött. Olvasónk szerint annyira szörnyű volt, ami történt, hogy sokkot kapott. Neki egy centin múlt, hogy balesetet szenvedjen, épp hogy sikerült kitérnie a balesetet okozó autó elől (a második képen a nagyobb, kombi Ford).

"Azért tudtam kitérni az ütközés elől, mert már hamarabb észrevettem, hogy valami nincs rendben. Szemben jött egy autó, aki folyton áttért a mi sávunkba. Akkor még azt hittem, csak előzget, de utána láttam, hogy szándékosan neki akart menni a szembe jövő autósoknak. Én csak padkáztam egyet, de a mögöttem jövő sofőr már nem tudott korrigálni, frontálisan ütköztek. Úgy tudom, egy idős házaspár jött mögöttem. Az ámokfutó a Margit híd felől haladt Szentendre irányába" - mondta el a szemtanú az Indexnek. Tanúként a rendőröknek is elmondta, amit látott. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport