Árpád
-2 °C
4 °C

Öt autó és egy biciklis ütközött a budai alsó rakparton

2018.09.28. 12:50 Módosítva: 2018-09-28 17:43:13

Összeütközött öt autó és egy biciklis Budán, a Slachta Margit rakparton, a Tímár utca magasságában 11 óra 46 perckor - közölte a rendőrség.

Négy kocsi megrongálódott. Két idős embert, egy nőt és egy férfit a tűzoltók szabadítottak ki a roncsokból. Rajtuk kívül további egy ember megsérült. 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy a balesethez három mentőegységet, köztük rohamkocsit is riasztottak. A mentők összesen három sérültet vittek helyszíni ellátást követően kórházba. Ketten súlyosabban sérültek.

A rendőrök teljes szélességében lezárták az utat délután 5 óráig, addig elég nagy dugó volt. 

Több olvasónk is jelezte, hogy nem hétköznapi, véletlen balesetről lehetett szó. Egyik olvasónk elmesélte, hogy pont a mögött az autó mögött haladt, amelyik aztán frontálisan ütközött. Olvasónk szerint annyira szörnyű volt, ami történt, hogy sokkot kapott. Neki egy centin múlt, hogy balesetet szenvedjen, épp hogy sikerült kitérnie a balesetet okozó autó elől (a második képen a nagyobb, kombi Ford).

"Azért tudtam kitérni az ütközés elől, mert már hamarabb észrevettem, hogy valami nincs rendben. Szemben jött egy autó, aki folyton áttért a mi sávunkba. Akkor még azt hittem, csak előzget, de utána láttam, hogy szándékosan neki akart menni a szembe jövő autósoknak. Én csak padkáztam egyet, de a mögöttem jövő sofőr már nem tudott korrigálni, frontálisan ütköztek. Úgy tudom, egy idős házaspár jött mögöttem. Az ámokfutó a Margit híd felől haladt Szentendre irányába" - mondta el a szemtanú az Indexnek. Tanúként a rendőröknek is elmondta, amit látott. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?