A szülők sértve érzik magukat a kormánydöntés után

MTI
2004.11.24. 17:18
A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) szerint a kormány a szülői pofonokról szóló szabályozással, "egy hirtelen intézkedéssel" négymillió szülőt sértett meg.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) szerint a kormány a szülői pofonokról szóló szabályozással, "egy hirtelen intézkedéssel" négymillió szülőt sértett meg. Ezt a tömörülés elnöke közölte szerdán az MTI-vel. Keszei Sándor hangsúlyozta: nem lehet egy kalap alá venni a szülőket. az intézkedésben a pofon a legfurcsább - mondta az érdekvédő, aki feltette a kérdést: akkor ezek szerint éheztetni, vagy térdepeltetni lehet a gyerekeket? S ha a szülő nem is, a keresztapa, vagy bármely más családtag verheti?

Keszei Sándor szerint nem helyes meggyanúsítani a szülőket, hogy verik gyermekeiket, csak mert vannak kirívó esetek. Ezeket megfelelően szabályozni kell - mondta. Úgy vélte: ezekre az esetekre megvannak a megfelelő eszközök, gyermekjogi egyezmények, s nagyon jó a gyermekvédelmi törvény is. Az MSZOE elnöke kifogásolta azt is, hogy egy ilyen nagy horderejű kérdésben, a döntés előtt meg sem kérdezték a szülői szervezetek véleményét, miközben beavatkoznak családok életébe.