A csepeli kórház visszaszerzéséért demonstráltak

MTI
2004.11.27. 16:05

A csepeli Weiss Manfréd Kórház visszaszerzéséért tartottak demonstrációt szombaton az egészségügyi intézmény előtt Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő felhívására.

A csepeli Fidesz-frakció vezetője a rendezvényt megelőzően az MTI-nek elmondta: a kerületi önkormányzat vezetőihez fordul azért, hogy a tavaly nyáron bezárt kórház újranyitására vonatkozó előterjesztését soron kívül tárgyalják a december 14-i képviselőtestületi ülésen.

A Weiss Manfréd Kórházban már csak elfekvő, illetve rehabilitációs részleg működik, de várhatóan ez is megszűnik az év végén. A kórház teljes ingatlan-együttese még köztulajdonban van, 2002-ben újították fel, ám félő hogy előbb-utóbb a magánosítás célpontjává válik - jegyezte meg a fideszes politikus. Mint elmondta: a kerületben 84 ezer ember, a Csepel-sziget további tizenkét településével együtt összesen 150 ezer ember maradt kórház nélkül tavaly nyáron. Csepelen egy mentőállomás van egyetlen rohamkocsival, amelynek a mentősök jelzése szerint hiányos a felszerelése.