A Fibisz feljelentést tesz Orbán ellen

MTI
2004.12.03. 16:06
A Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták (Fibisz) szervezet feljelentést tesz Orbán Viktor, a Fidesz elnöke ellen, választási csalásra történő felbujtás miatt - mondta Komássy Ákos, a szervezet országos választmányának elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Nyitrai Zsolt (Fidesz) közölte: rossz az, aki rosszra gondol.

"A szombathelyi nagygyűlésen Orbán Viktor választási csalásra buzdított. Arra, hogy olyan területeken, olyan helyeken is kampányoljanak a Fidesz aktivistái, amelyet egyébként a választási törvény egyértelműen tilt, iskolákban, munkahelyeken, tömegközlekedési eszközökön" - közölte a választmányi elnök. Hozzáfűzte: a Fibisz ezért a jövő hét elején feljelentést tesz az ellenzéki politikus ellen választási csalásra való felbujtás miatt.

Komássy Ákos elmondta, hogy a Fidesz egyik szórólapja egy szállodai "Ne zavarjanak!" táblához hasonlít. Ezzel a párt szinte használati utasítást adott a betörőknek. A Fidesz kilincsre akasztott szórólapja miatt ugyanis számos helyen, például a József Attila lakótelepen is előfordult, hogy betörtek azokba a lakásokba, ahol a tulajdonos távolléte miatt több napig a kilincsen maradt a szórólap.

Nyitrai Zsolt (Fidesz) elmondta, hogy a választópolgárok nagyon pozitívan fogadják a kilincsre akasztott szórólapot. "Rossz az, aki rosszra gondol" - tette hozzá.