Elektronikus úton is lehet majd felvételire jelentkezni

MTI
2004.12.04. 09:30
Elektronikus úton is jelentkezhetnek a mostani felvételi eljárás során a diákok a felsőoktatási intézményekbe, a jövő évben ugyanakkor február 15-re módosul a jelentkezési határidő.

Roberts Éva, az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda tájékoztatási igazgató-helyettese elmondta: az elektronikus jelentkezés könnyebbséget jelenthet a diákoknak, nem feltétlenül szükséges jelentkezési lapot vásárolni. Az elektronikus jelentkezések által csökkenhet a hibalehetőségek száma is. Az eljárás díját, amely idén is 3.000 forint lesz jelentkezésenként, egy összegben egy bankszámla-számra kell átutalniuk a diákoknak. Az elektronikus jelentkezési rendszert tavaly már tesztelte az iroda, akkor jól működött.

Továbbra is korlátlan helyre lehet jelentkezni, az eljárás során 120 pontot és maximum 24 többletpontot lehet szerezni, utóbbit többek között nyelvvizsgáért, emelt szintű érettségiért. A minimális ponthatár 72 pont, a felsőfokú szakképzésben 60 pont lesz. Jövő évtől a hozott pontok duplázásával már nem lehet bekerülni, és a művészeti és testkulturális szakokon megmarad a gyakorlati vizsga.

A felvételi eljárásra vonatkozó részletes tudnivalókat a december 15-én megjelenő felvételi tájékoztató és egyéb kiadványok tartalmazzák.