Kunczénak nem tetszett az MTV hozzáállása a választáshoz

MTI
2004.12.06. 16:09
A Magyar Televízió közszolgálatiságból megbukott a vasárnapi népszavazáson - közölte a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke. A pártelnök szerint az urnák lezárása után, este hét órától fél tízig a közszolgálati Magyar Televízió nem foglalkozott a népszavazás eredményének alakulásával, pedig - szerinte - mindenkit ez érdekelt.

"Akkor kezdte az egyébként színvonalas választási műsorát (...), amikor már ismert volt a végeredmény, amikor már nem adott friss tájékoztatást az embereknek, akik pedig ezt a tájékoztatást pont egy közszolgálati televíziótól igényelték volna" - mondta. A pártelnök szerint az lett volna elfogadható, ha az MTV már hét órától kezdve nyomon követi az eseményeket és az eredmények alakulását.

A Magyar Televízió a kórház-privatizációról és a kettős állampolgárságról kiírt népszavazás kapcsán hír- és háttérműsoraiban, regionális híradóiban és magazinjaiban, a Napkeltében, valamint külön vitaműsoraiban mindent megtett azért, hogy a szavazók teljes körű tájékoztatást kapjanak az "igenek", illetve a "nemek" melletti érvekről." áll a Magyar Televzió Választási Irodája által kiadott sajtónyilatkozatban.

"Ami a népszavazás napját illeti, a Magyar Televízió előzetesen azt a tájékoztatást kapta az Országos Választási Irodától, hogy az "ikerszavazás" miatt viszonylag lassú lesz a szavazatok feldolgozása" - írja az MTV Választási Irodájának illetékese.

"Az első, már komolyabban értékelhető részeredményeket este fél tíz utánra ígérték azzal, hogy még ehhez képest is lehet csúszás. Mivel A szólás szabadsága című műsor ebben az időpontban kezdődik vasárnaponként, kézenfekvő volt, hogy az adás ezúttal a Duna Palotából, az Országos Választási Központból jelentkezzen. Az addig történteket pedig - szokás szerint - a Híradó dolgozta fel hosszabb műsoridővel és délutáni különkiadással"- áll a sajtónyilatkozatban.  • Hírek
  • Hírek