Újabb, húszmilliós állami támogatás Wekler cégének

Magyar Nemzet
2004.12.07. 06:36

Újabb, ezúttal húszmillió forintos állami támogatást kapott a Gyémántfürt Kft., amely Wekler Ferenc szabad demokrata országgyűlési képviselő családjának érdekeltségébe tartozik. A pénzt novemberben a Terület- és Régiófejlesztési Célelőirányzat pályázatán nyerte el a cég.

A Gyémántfürt, amelyben Wekler - közlése szerint - csupán 6,6 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik (a többi üzletrész a családtagoké), gépvásárlásra, kerítésépítésre és munkahelyteremtésre vehette föl az összeget. Wekler lapunknak elmondta: a támogatásért cserébe azt vállalták, hogy jövő júniusig tizennégy új munkahelyet hoznak létre a cégben. A honatya kiemelte: a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács kedvező döntésében semmilyen szerepet nem játszott. Arról, hogy elinduljanak a pályázaton, a Gyémántfürt ügyvezetője határozott.

Emlékezetes: nyáron vihart kavart, hogy a Wekler család érdekeltségébe tartozó cégek - sajtóhírek szerint - korábban csaknem 270 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást kaptak szőlőtelepítésre. A botrány miatt Wekler lemondott parlamenti alelnöki posztjáról.