Juhász Ferenc perel

Népszabadság
2004.12.21. 07:22
Jó hírnév megsértése miatt polgári peres eljárást indít Juhász Ferenc Csampa Zsolt független képviselõ és a Magyar Nemzet honvédelmi tudósítójával szemben is – tudta meg a Népszabadság. Csampát azért hívta perbe a honvédelmi miniszter, mert "valótlan, megtévesztõ állításokkal próbálta azt bizonygatni", hogy törvénytelenséget követett el a védelmi tárca és a miniszter tavaly egy An-26-os szállítógép beszerzésénél.

Csampa ismeretlen tettes ellen feljelentést is tett, mert szerinte a reális árnál százmillió forinttal többet fizetett a HM. A rendõrség bûncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást. Juhász szerint Csampának helyt kell állnia rosszindulatú sejtetésért.

Több, a személyét érintő cikk miatt is perel Juhász, de nem az írásokat közlő Magyar Nemzetet, hanem a lap honvédelmi tudósítóját. Az újság a napokban arról cikkezett, hogy a Juhász Ferenc elhíresült házvásárlására kölcsönt adó vállalkozó fia, Füzesi Attila igazgatósági elnöke lett a tárca egyik - harci járművek javításával és megsemmisítésével foglalkozó - rt.-jének.