A Fidesz újévi három pontja

MTI
2005.01.04. 14:06

A Fidesz azt javasolja a kormánynak és Gyurcsány Ferencnek, hogy haladéktalanul fizesse ki a kis-és középvállalkozóknak a jogtalanul visszatartott általános forgalmi adót, valamint a magyar gazdák számára a tavaly ki nem fizetett támogatásokat, és vonja vissza azt az év végi rendeletet, amelynek értelmében minden idei pályázat és kérelem kifizetését letiltotta a mezőgazdasági miniszter - mondta Áder János.

Hozzátette: azt is javasolják, hogy a kormány haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat az új román kormánnyal, a Tisza mentén élő másfél millió ember biztonsága és az újabb Az MSZP szóvivője reagálásában az MTI-nek azt mondta: a Fidesz frakcióvezetője tavalyi anyagból dolgozik. "Okafogyottak a felvetett kérdések, amelyekben nem feltételezek politikai rosszindulatot, igaz, hogy jóindulatot keresve sem találunk bennük" - fogalmazott Nyakó István.

Kiemelte: a kormány nem hozott olyan döntést, amely leállítaná a kis- és középvállalkozók áfájának kifizetését, így ők meg is kapják jogos áfa-igényüket. Nyakó István azt mondta, hogy a kormány megtartja azokat a mezőgazdasági támogatási formákat, amelyek beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.