Rogán Antal lesz a Fidesz kampányfőnöke

Népszabadság
2005.01.15. 09:47
A Fidesz elnöksége és pr-csapata pénteken tárgyalt Orbán Viktor, illetve a párt politikai és kommunikációs stratégiájáról. A zárt tanácskozáson a Fidesz szűk elnöksége mellett részt vett Habony Árpád pr-tanácsadó, Navracsics Tibor elnöki kabinetfőnök, Martonyi János volt külügyminiszter és Matolcsy György is, aki az előző ciklusban gazdasági miniszter volt.

A Népszabadság úgy értesült, hogy Orbán Viktor politikai szerepvállalása a jövőben sem változik lényegesen. A Fidesz elnöke egyelőre "nem veszi fel a kesztyűt" Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel szemben, nem konfrontálódik - noha a jobboldal holdudvarában sokan erre várnak. A volt miniszterelnök készül a februárban esedékes országértékelésre.

Változás lesz a Fidesz pr- és kommunikációs csapatában is: Habony Árpád "pusztán" elemző stratéga lesz, azaz háttérbe vonul, de a pártelnök tanácsadója marad. Fidesz-körökben valószínűsítik, hogy ezzel párhuzamosan jelentősen növekszik Rogán Antal befolyása, aki a kiszivárgott hírek szerint a 2006-os választások kampányfőnöke lesz, és nagyobb részt vállal a napi operatív feladatok meghatározásában.