Focidrukkerek zavarták meg Hiller fórumát

MTI
2005.01.24. 23:19

Hangoskodó labdarúgó szurkolók zavarták meg hétfőn este Hiller István MSZP-elnök székesfehérvári lakossági fórumát. A mintegy 30 fős csoport állampolgári felszólításra távozott a fórumról, a rendőrök az épületen kívül 28 főt igazoltattak - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a szurkolók a Fehérvár FC Kft. tarthatatlan helyzete miatt rendezett, engedélyezett demonstrációról érkeztek a Technika Házába, ahol már tartott Hiller István lakossági fóruma.

A sportsállal az arcukat eltakaró szurkolók hangoskodtak, bekiabáltak a terembe, majd miután az ott levők közül többen rájuk szóltak, távoztak az épületből; az incidens rövid ideig, alig 1,5-2 percig tartott - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr-főhadnagy. Az MSZP Fejér megyei elnökének közlése szerint Hiller István a nagy zaj ellenére nem szakította meg fórumát.

Szabados Tamás azt is elmondta: megérti a szurkolóknak a Fehérvár FC Kft. körül kialakult anomáliák miatti elkeseredettségét, de szerint "a megoldást nem egy politikai rendezvényen, és főleg nem annak törvénytelen megzavarásával kell keresniük". Hozzátette: a történteket elítélte a szurkolók többsége.