Pokorni elégedett a Fidesz kommunikációs stílusával

MTI, HavariaPress
2005.01.26. 21:55

A miniszterelnök-jelölti és a pártelnöki funkciók szétválasztását "most nem tartanám helyesnek" - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke a Magyar Rádió Háttér című műsorában, ugyanakkor hozzátette, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy később "megint praktikus vagy hasznos lesz" egy ilyen döntés, hiszen már egyszer megtörtént a párt életében. Mint mondta, a kérdés felvetése azon látszatvilágtól való visszahőkölést jelent, hogy "Gyurcsány Ferenc nap mint nap ömlik ránk a sajtóból". Arra a kérdésre, hogy vállalná-e újra a pártelnöki funkciót, nemmel felelt.

Véleménye szerint - mondta - a Fidesznek nem kell taktikát váltania vagy a kommunikációs fölálláson változtatnia, hiszen nagyon jól működött az a szereposztás, amit kialakítottak az elmúlt két évben, vagyis hogy Orbán Viktor visszatért a Fidesz élére, de mégsem vett részt a napi pártpolitikai ütközetekben.

"Ezt én sem tanácsolnám neki, mert az a politikus, aki nap mint nap ütközik, szembesül, vitatkozik, néha veszekszik, az elveszíti az integratív szerepét, megosztó személyiséggé válik" - jegyezte meg.

<

Pokorni Zoltán annak a véleményének adott hangot, hogy Orbán Viktornak részt kell vennie a parlament munkájában, fajsúlyos kérdésekben meg is kell szólalnia, azonban nem gondolja, hogy a pártelnöknek napirend előtti vitákba kellene bonyolódnia.