Kirabolták Tóth István fideszes képviselő házát

MTI
2005.01.28. 19:38
"Szabadságom alatt betörők jártak a lakásomban, ahonnan egy hordozható személyi számítógépet és egy lezárt lemezkazettát vittek el, melyben 16 millió forint volt" - erősítette meg pénteken a napilapokban megjelent információt az MTI-nek Tóth István, a Fidesz-MPSZ országgyűlési képviselője. Tóth István, a Fidesz-MPSZ országgyűlési képviselője a második ciklusban képviseli Bács-Kiskun megye 7. számú választókörzetét, mely Kalocsát és a környező településeket foglalja magában.

A képviselő beszámolt arról, hogy 3-4 évvel ezelőtt, egy korábbi választási kampány időszakában már betörtek a kalocsai irodájába és akkor is a számítógépét lopták el. Tóth István elmondta, hogy gyanús éjszakai telefonhívásokat kap, "néhány embernek a tyúkszemén állok" - tette hozzá. "Nem zárom ki, hogy ez üzenet volt, mely lehet magán-, üzleti- vagy politikai indíttatású is" - mondta a képviselő.

Az MTI érdeklődésére, hogy miért tart otthon 16 millió forintot, Tóth István azt válaszolta, hogy a pénzről a családban sem tudtak, mert a pénz nem a saját tulajdona. "Egy betéti társaságnak öt százalékos tulajdonosa vagyok, az ellopott pénz a társaságé, de nem kívánok erről többet mondani" - közölte a képviselő. Tóth István kijelentette, hogy bízik a rendőrökben, és reméli, hogy megoldják a bűncselekményt.