Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Tárgyalóasztalhoz ülnek a parlamenti pártok ifjúsági szervezetei

MTI
2005.01.30. 12:45
Tárgyalóasztalhoz ülnek a parlamenti pártok ifjúsági szervezetei február 1-jén - közölte a találkozót kezdeményező SZDSZ-s Új Generáció elnöke. Csőzik László hangsúlyozta, hogy a Fibisz, a Fidelitas az IDF és az Új Generáció ilyen jellegű megbeszélést eddig még soha nem folytatott.

Véleménye szerint a politikai klíma talán most kedvező, hiszen a pártelnökök is egyeztetnek február 3-án és az ország előtt jelentős kihívásként áll az uniós támogatások megszerzése a Nemzeti Fejlesztési Terven (NFT) keresztül. Az elnök kiemelte: az ifjúsági szervezetek találkozójának legfontosabb célja annak az igénynek a közös megfogalmazása lehet, hogy a négypárti egyeztetésen kerüljenek szóba külön a fiatalság problémái. Az NFT egyik alapeleme lehet, hogy a rendszerváltás utáni fiatal nemzedék segítségével hogyan lehet az ország versenyképességét növelni - mondta, hozzátéve, hogy erről közös nyilatkozatot kellene elfogadniuk az ifjúsági szervezeteknek.

Csőzik László tájékoztatása szerint az Új Generáció az ifjúsági munkanélküliség, a generációs esélyegyenlőség és a kábítószer fogyasztással kapcsolatos kérdések megvitatását javasolta az ifjúsági szervezeteknek, emellett az IDF a családalapítás és a gyermekvállalás lehetőségeinek áttekintését ajánlotta.