Feljelentést tesz a Fidesz a balatonőszödi ingatlan miatt

MTI
2005.02.07. 20:20
A Fidesz ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a balatonőszödi kormányüdülő egyik nagyértékű villájának eladása ügyében, és a szerződés semmisségének megállapítását kéri a bíróságtól - jelentette be Szijjártó Péter, a párt országgyűlési képviselője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus elmondta, a tranzakcióban Gyurcsány Ferenc érdekeltségi körébe tartozó egyik cég került szerződéses viszonyba a magyar állammal.

Szijjártó korábban már a legfőbb ügyésnél érdeklődött a szerződés jogszerűségével kapcsolatban. Polt Péter legfőbb ügyész tavaly áprilisi, Szijjártó által eltitkolt válaszában közölte, értékelése szerint "nem lehetett megalapozott következtetést levonni arra, hogy a szerződés a jóhiszeműség és a tisztesség követelményeit, a kifogásolt tulajdon-átruházás pedig az általánosan elfogadott erkölcsi normákat, szokásokat nyilvánvalóan sértette volna".

Az MSZP szerint Szijjártó Péter bejelentése színvonaltalan volt, mert ezekben a kérdésekben a Fidesz már megkereste a legfőbb ügyészt, igaz, válaszáról, miszerint bűncselekményre utaló jel nincs, már nem számoltak be.