Orbán négy előadást tart a Károli egyetemen

Népszabadság
2005.02.10. 07:07
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke - Pozsgay Imre és Szûrös Mátyás társaságában - februártól féléves képzést tart a Károli Gáspár Református Egyetemen - értesült a Népszabadság.

A cél az, hogy a hallgatók megismerkedjenek az "1989-90. évi átmenet belpolitikai, külpolitikai és ideológiai összefüggéseivel". A szemesztert a bölcsészettudományi kar kommunikáció tanszéke hirdette meg. Az egyetem honlapjának tanúsága szerint február 23-a és április 27-e között összesen nyolc előadás foglalkozik a rendszerváltással és annak fejleményeivel: ezekből négyet Orbán Viktor tart, hármat Pozsgay Imre, egyet Szűrös Mátyás tart meg.

Orbán a többpártrendszer választói lélektanáról is beszél és arról, hogy az eddigi választások során "hogyan, és miért döntött a nép". Pozsgay a Kádár János leváltása utáni belpolitikai helyzetet eleveníti fel, egyik előadása pedig annak rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket, hogy miként osztották újra a nemzeti vagyont "társadalmi ellenőrzés nélkül". Szűrös előadásának címe első hallásra talán kevésbé izgalmas: "Rendszerváltás nemzetközi összefüggésekben és a köztársasági elnöki intézmény."