Orbán szerint a munka és a jólét szétszakadt

MTI
2005.02.10. 23:16
Spekulációbarát gazdaságpolitika helyett munkabarát gazdaságpolitikára van szükség, jelentette ki Orbán Viktor csütörtökön Várpalotán, országjáró beszélgetéssorozatának harmadik állomásán, ahol egyebek között a munka világáról beszélt mintegy félezres hallgatóság előtt. A Fidesz elnöke egymást követően öt különböző településen folytat országértékelő beszélgetéseket ezekben a napokban, előkészítve a budapesti Körcsarnokban jövő szerdán elmondandó országértékelő beszédét.

Orbán Viktor szerint ma Magyarországon sokan érzik úgy, hogy oda a munka becsülete. "1994-re kialakult egy olyan gondolat, hogy a szabadsággal nem csak élnek, hanem visszaélnek. Sokan élnek vissza. És valahogy az a gondolat is kezdett gyökeret verni a magyar emberek fejében, hogy akik (...) spekulációra használták a szabadságot és nem pedig a munkára, mintha jobban boldogulnának"- mondta a volt miniszterelnök.

Az ellenzéki politikus pártja egyik küldetéseként fogalmazta meg, hogy "azt a problémát, (...) hogy a munka és a jólét szétszakadt Magyarországon, valakinek egyesítenie kell, valakinek a spekulációbarát gazdaság helyett egy munkabarát gazdaságot kell létrehozni."