Zita, Mariann
8 °C
21 °C

Az MDF a kábítószerügyi eseti bizottság felállítását sürgeti

MTI
2005.02.13. 18:02

Az MDF-frakció a házbizottság következő ülésén kéri a kábítószerhelyzettel foglalkozó eseti bizottság mielőbbi felállítását - közölte Pettkó András MDF-es képviselő vasárnap Budapesten. Tavaly szeptemberben képviselői önálló indítvány született egy eseti bizottság létrehozásáról, amelynek megalakulását a szakbizottságok is támogatták, az Országgyűlés azonban még nem tárgyalta meg a javaslatot - ismertette az ügy előzményeit a sajtótájékoztatón Pettkó András.

"Kinek az érdeke az, hogy ez a bizottság ne tudjon fölállni, miért nem kezdte meg a bizottság a működését?" - tette fel a kérdést Pettkó András. Véleménye szerint az eseti bizottságnak a megelőzéssel, a kezeléssel, a rendvédelmi szervek munkájával, a nemzetközi kutatások eredményeivel és a hazai szakemberek tevékenységének összefogásával kellene foglalkoznia.

Almássy Kornél, az MDF alelnöke hozzátette: fontos feladata lenne a bizottságnak, hogy az Alkotmánybíróság tavalyi döntését követően, amellyel a testület megsemmisített a kábítószerekre vonatkozó rendelkezéseket, tárgyaljon a Btk. módosításáról.