Kaposvári aláírásgyűjtés Szita Károly mellett

MTI
2005.02.18. 17:47

Tiltakozik az MSZP kaposvári szervezete az ellen, hogy a somogyi megyeszékhelyen városszerte gyűjtik a polgári körök a Szita Károly polgármestert támogató aláírásokat, vélhetően az ügynökügy kapcsán - jelentette ki pénteken sajtótájékoztatón a párt városi elnöke.

Zsoldos Róbert kifejtette: mindenkinek szíve joga, hogy politikai akciót szervez valamilyen ügy támogatására, az viszont nem elfogadható, hogy közintézményekben - óvodákban és iskolákban - gyűjtik ezeket az aláírásokat. Hozzátette: "ne vigyük a politikát az iskolákba, nem is olyan rég volt már ebből baj".

Zsoldos Róbert szavai szerint, ha a kaposvári polgármester valóban maga vívja harcát, és nyilatkozatai szerint bíróságon bizonyítja majd igazát, szükségtelen ezekhez az eszközökhöz folyamodni; véleménye szerint "a polgári körök jobban tennék, ha értelmes célokért - például a panelfelújítás folytatásáért indított kezdeményezéshez - gyűjtenék a kaposváriak támogatását". Kaposváron januárban egy középiskolai tanár ellen indított vizsgálatot igazgatója amiatt, mert a pedagógus Szita Károly állítólagos ügynökmúltjával kapcsolatosan megjelent sajtóhírekről a tanórán fejtette ki véleményét.