Bűnpártolással vádolja a pénzügyminisztert Font Sándor

MTI
2005.02.28. 18:06

Bűnpártolás miatt kíván büntetőfeljelentést tenni Draskovics Tibor pénzügyminiszter ellen Font Sándor. A független parlamenti képviselő egy napilap múlt heti cikkére hivatkozik feljelentésében, miszerint Draskovics Tibor pénzügyminiszterként elmulasztott intézkedni egy az államháztartásnak négy és félmilliárd forint kárt okozó ügyben.

A lap értesülései szerint a VPOP vegyvizsgáló intézetének parancsnoka 2003. március 18-án kelt jelentésében egyértelműen leszögezte, hogy a Zwack Unicum Rt. bizonyos termékeinél más vámtarifaszámot kell alkalmazni. Ennek alapján a társaságnak a jelenleginél lényegesen magasabb fogyasztási adót kell fizetnie. A jelentés az újságcikk szerint a VPOP Országos Parancsnokságára nem érkezett meg.

A néhány nap múlva leváltott Arnold Mihály volt országos parancsnok mint a pénzügyminisztérium tanácsadója egy évvel később értesült a jelentés létezéséről, amelyről 2004 szeptember végén hivatalosan tájékoztatta Draskovics Tibor pénzügyminisztert azzal, hogy hivatali visszaélés gyanúja miatt tegyen büntetőfeljelentést az okirat eltüntetése miatt. A lapban megjelent információk szerint ez nem történt meg, ezért bűnpártolás miatt büntető feljelentést kíván tenni a pénzügyminiszter ellen.