Újhelyi: az új médiatörvény tervezetének el kell készülnie

MTI
2005.03.03. 18:22

Minden eshetőségre készen el kell készíteni az új médiatörvény tervezetét - jelentette ki Újhelyi István, az MSZP alelnöke. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt mondta: jó lenne, ha a szocialisták nem csak beszélnének, hanem csinálnának is valamit ebben az ügyben.

"A miniszterelnök úrnak az a kérése, hogy az új médiatörvény és minden más jogszabály készüljön el, attól függetlenül, hogy a parlamenti kétharmados szavazatszám biztosítható-e vagy sem" - mondta az MSZP alelnöke Szegeden. Hozzátette: lehet olyan helyzet - akár a mostani parlamenti ciklusban, akár a következőben -, hogy a már elkészült és kiérlelt jogszabályokat a parlament képes elfogadni.

"Újhelyi István már-már olyan, mint egy kormánytag, csak beszél, beszél és beszél" - reagált a szocialista politikus felvetésére Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője az MTI-nek. Hozzátette: Újhelyi István 2002-óta már legalább ötször beszélt erről a kérdésről, minden parlamenti évadban elmondja és megígéri, hogy készen lesz. "Jó lenne, ha csinálnának is valamit ebben az ügyben" - hangsúlyozta.