Megtámadja a MIÉP a szegedi választás eredményét

MTI
2005.03.07. 09:11
Megtámadja a MIÉP a szegedi 21-es számú választókerületben rendezett időközi önkormányzati választás eredményét, mert jelöltjük neve rosszul szerepelt a szavazólapon – közölte az MTI-vel a párt városi elnöke hétfőn.

"A megfelelő jogi konzultációk után a délután folyamán juttatjuk el óvásunkat a Csongrád Megyei Bírósághoz" – mondta Marosi Zoltán.

A politikus közölte: meggyőződése, hogy nem a jegyző mulasztásából szerepelt jelöltjük keresztneve tévesen, de azt nem tudja, kit terhel a felelősség, és hogy véletlen, vagy szándékos hibáról van-e szó.

Mózes Ervin jegyző elmondta: az egyik bizottság vasárnap negyed 9 után jelezte, hogy Hajdú András MIÉP-es jelölt keresztneve rosszul szerepel a szavazószelvényen. Ő ekkor intézkedett, hogy a hibát a szavazókörökben minden szelvényen kézzel javítsák ki. Döntését a választási bizottság 5:1 arányban, a MIÉP-es tag ellenszavazatával, jóváhagyta.

A választás nem hivatalos végeredményét a választási bizottság 6:0-ás arányban, vagyis a MIÉP-es jelölt igen szavazatával fogadta el – mondta a jegyző.

A nem hivatalos végeredmény szerint a választást Solymos László, az MSZP, az SZDSZ, az MSZDP és a Centrum párt támogatásával indult jelölt nyerte, aki 44 vokssal előzte meg Dobó Jánost, a Fidesz-MDF-KDNP közös jelöltjét. Az Együtt Szegedért Egyesület támogatásával induló Berényi Károlynéra 21-en, Hajdú Andrásra, a MIÉP jelöltjére pedig 15-en szavaztak.