Pokorni feljelenti Németh Imrét

MTI
2005.03.08. 17:04
Pokorni Zoltán szerint Németh Imre földművelésügyi tárcavezetőnek a bíróság előtt kell felelnie, amiért az Országgyűlésben olyan kijelentéseket tulajdonított neki, amelyek nem hangzottak el. A Fidesz alelnöke szerint, amikor Németh Imre "valótlan állításait az általa említett lakossági fórumról készült tévéfelvétel alapján cáfoltam, az agrárminiszter taktikát váltott" és "hazugságát bocsánatkérés helyett újabb légből kapott állítással kísérelte meg elfedni".

Németh Imre földművelésügyi miniszter Áder Jánosnak, a Fidesz frakcióvezetőjének hétfői napirend előtti felszólalására reagálva megkérdezte, igaz-e a hír, amely szerint Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke az elmúlt héten Császártöltésen, egy lakossági fórumon arról tájékoztatta a fideszes aktivistákat, hogy "a gazdatüntetés nem a gazdákról szól, ez már a jövő évi választás része, ezért mi minden támogatást megadunk, hogy minél tovább tartson, embereink ott vannak, és kézben tartják a gazdákat".

Pokorni Zoltán a helyi kábeltévé felvételeire alapozva azt mondta, nem igaz a kijelentés. Németh Imre ezután azt mondta, "nem a lakossági fórumon, hanem azt követően, "szűk fideszes körben" mondta Pokorni Zoltán az általa idézett kijelentést, "s erről megbízható információja van".