Gyurcsány képével díszített röplapok az egyetemeken

MTI
2005.03.08. 17:39
A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök törvénytelen pártpolitikát folytat az egyetemeken, ahol előadásai alkalmával saját fényképével ellátott képeslapokat osztogattak - jelentette ki Révész Máriusz, a párt szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.

A kormányfő egyetemi előadásai alkalmával "egyenruhába öltözött aktivisták" Gyurcsány Ferenc képével ellátott regisztrációs képeslapot osztogattak, amellyel egy, az MSZP-hez kötődő "baloldali társasjátékra" lehet jelentkezni - mondta el Révész Máriusz. A politikus szerint nyilvánvaló, hogy a regisztrációs képeslapokkal az MSZP adatbázist szeretne építeni. . Révész szerint eddig egyetlen országos politikus sem tett ilyet a rendszerváltás óta, és veszélyes lenne, ha ezzel rendszert teremtene a kormányfő, és ezek után a politikusok oktatási intézményekben osztogatnának szórólapokat. Hozzátette, ez nincs összhangban a magyar törvényekkel.

Révész szerint "Gyurcsány Ferenc az egyetemi pártbeszervezősdi során nyilván kiéli narcisztikus hajlamait, még szórólapot is osztanak róla, de neki kormányozni kellene, nem pártpolitikai beszervező játékba agitálni a fiatalokat".