Köddé vált 40 Budapestre tartó traktor

MTI
2005.03.08. 21:55
Szolnokról újabb - más hírek szerint Békés megyéből - 38 traktor indult el kedd este hét órakor a budapesti Felvonulási térre, tájékoztatott Péter Mihály, az agrárdemonstrációs bizottság tagja, a Felvonulási téri felelős szervező. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője kedden este röviddel 9 óra előtt az MTI-vel közölte: a Szolnok megyei rendőrök nem találják a traktor konvojt.

Az agrárdemonstrációs bizottság tagja elmondta: várhatóan még az éjszaka folyamán megérkeznek Budapestre az erőgépek, és csatlakoznak az ott parkoló, demonstráló 1000 traktorhoz. Péter Mihály közlése szerint a Budapestre érkező traktorok vonulását a rendőrség engedélyezte. A rendőrök szerint viszont be nem jelentett módon indultak el a traktorok, és nem várták meg a hatóság autóit. A rendőrség azért keresi a 38 erőgépet, mert szabályosan fel akarja vezetni azokat Budapestre. E nélkül közlekedésbiztonsági szempontból aggályos a mozgásuk akár a keresztező forgalom, akár a gyorsabban haladó járművek szempontjából - fűzte hozzá magyarázatul.

"A Szolnok megyei rendőrök végig ellenőrizték Szolnok térségében a 4-es főutat, és a környéken található parkírozókat is, de sehol sem találják az erőgépeket" - hangsúlyozta az ORFK szóvivője.