Péterfalvihoz fordul a Fidesz Tóth Károly iskolai adatgyűjtése miatt

MTI
2005.03.11. 14:49
A Fidesz az adatvédelmi ombudsmanhoz fordul Tóth Károly szocialista politikus "iskolai adatgyűjtési akciója" miatt - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Dobó László, a párt országgyűlési képviselője.

Tóth Károly MSZP-s képviselő Békés megyei iskolaigazgatóknak írt levelet, amelyben arra kéri őket, hogy olyan volt diákok névsorát és elérhetőségét adják meg, akik ma meghatározói a gazdasági, tudományos, művészeti életnek, "röviden szólva sikeres emberek" - mondta el Dobó László, idézve a levélből, amelyet a sajtótájékoztatón ki is osztottak. A levélben, amelyet Tóth Károly országgyűlési képviselőként és matematika-fizika szakos tanárként jegyez, az áll: fontosnak tartja, hogy a megye érdekében szoros kapcsolatot alakítsanak ki a sikeres volt diákokkal.

Dobó László közölte: a Fidesz felszólítja az MSZP képviselőit, nyilatkozzanak arról, hogy írtak-e hasonló tartalmú levelet oktatási intézmények vezetőinek. "Tudni szeretnénk, hogy vajon Tóth Károly egyéni akciójáról vagy a szocialista párt hálózatépítő kampányáról van-e szó" - mondta a fideszes politikus.

Tóth Károly a Fidesz felvetéseire reagálva az MTI-nek elmondta: a leveleket azért küldte el a Békés megyei iskolaigazgatóknak, mert az idén először, a megyéből elszármazott híres emberek találkozóját próbálta megszervezni többedmagával. "A levélben és a kapott válaszokban esélye sincs jogosulatlan adatkezelésnek" - jelentette ki. Feltette a kérdést, vajon mi abban a jogosulatlan, ha egy iskolaigazgató leírja, hogy volt diákja most NB I-es futballista, vagy szakácsversenyt nyert. A jogosulatlan adatkezelés az lenne, ha az illető személyi igazolványszámát, személyi számát, vagy anyja nevét kérné valaki - mondta.