Harján kikérte a Történeti Hivataltól a kaposvári fideszesek anyagait

MTI
2005.03.11. 17:45
Valamennyi kaposvári fideszes képviselőre vonatkozó, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltár birtokában lévő dokumentumot kikérte pénteken Harján Dávid, a kaposvári önkormányzat MSZP-s képviselője.

"Szomorúan kellett tapasztalnunk, hogy a helyi Fidesz a legkisebb mértékben sem partner az igazság kiderítésében. Szita Károly több mint két hónapja csak ígérgeti, hogy bírósághoz fordul, pedig állításaival ellentétében a mai napig nem tette ezt meg, a frakciója pedig nem hajlandó kikérni az említett iratokat" - indokolta Harján Dávid a lépés szükségességét. "Sajnálom, hogy ezt kell tennem, de ha pontot akarunk tenni a városban beindult pletykák végére, akkor nincs más lehetőségünk" - jelentette ki az önkormányzati képviselő.

Emlékeztetett, hogy még január elején megkérték Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének minden tagját, hogy kérje ki az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárától a rá vonatkozó dokumentumokat, "és amennyiben vannak ilyenek, hozza azokat nyilvánosságra". Elmondása szerint a Somogyért Egyesület, az SZDSZ, az MSZP képviselői valamint Bank Tiborné független képviselő kikérték az iratokat, a Fidesz képviselői azonban nem.