Orbán: Bántó politikai kirohanások érik a hívőket

MTI
2005.03.16. 15:52
Ma gyakran méltatlan támadások és bántó politikai kirohanások érik a hívő embereket, közösségeiket és az egyházakat, mondta Orbán Viktor szerdán Pétfürdőn, a Kolping katolikus szakiskola új kollégiumának és kápolnájának a szentelési ünnepségén. A Fidesz elnöke hangsúlyozta: "mi az ország házában, Veszprém megyében, Pétfürdő városában, s mindenhol, Magyarország legeldugottabb kis falujában is ott vagyunk önökkel, nem hagyjuk, hogy a hívő embereket, közösségeiket, s a történelmi egyházakat bárki bántani merje a politika színpadán". Orbán Viktor szerint Magyarországon ma az egyik legfontosabb feladat a munka becsületének a helyreállítása, s ebben sokat segíthet a kolping mozgalom.

"Remélem, hogy a kolping mozgalom ehhez majd hozzájárulhat, és Magyarországon nem olyan nagyon sokára a tehetség és a munka ismét szorosan összekapcsolódó fogalmak lesznek" - mondta Orbán Viktor. Megjegyezte: a szakképzés, amely területen a kolping iskolák is tevékenykednek, "valamikor a magyar oktatási rendszer büszkesége volt". Hozzátette: "ma sajnos ez már nem így van", mert az "elegáns papírokkal", képesítésekkel alig lehet munkát találni.

Axel Werner, a Nemzetközi Kolping Szövetség főprézese a mozgalom 600 ezer tagjának üdvözletét tolmácsolta az ünnepségen.