Megújul Szentes városközpontja

MTI
2005.03.20. 09:29
Mintegy egymilliárd forintból újul meg Szentes városközpontja; az önkormányzat a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközséggel közösen, a Regionális Operatív Program (ROP) keretében nyert mintegy 896 millió forint vissza nem térítendő támogatást - közölte Szentes polgármestere szombaton az MTI-vel.

A ROP 90 százalékos támogatást nyújt, a költségek fennmaradó 10 százalékát az önkormányzat saját forrásból fedezi. A nyertes projekt az életminőség javítására, a helyi idegenforgalom fellendülésére és szociális munkahelyteremtésre épül - mondta Szirbik Imre.

A rehabilitáció során felújítják a műemléknek nyilvánított református nagytemplomot, amely a debreceni után az ország második legnagyobb református temploma, csaknem 4 ezer ülő- és állóhellyel. Jelenlegi formáját a XIX. század utolsó harmadában kapta: igen rossz állapotban van, rendbe tétele már nem halasztható. A templom szomszédságában álló épületben 50 férőhelyes idősek otthonát alakítanak ki, harminc új munkahelyet teremtve - tájékoztatott a polgármester.