Bozóki András: nem lesz kultúrharc

MTI
2005.03.29. 22:14
Bozóki András szerint a kultúrpolitikát nem szabad választási célok szolgálatába állítani, ő nem készül kultúrharcra, nyilatkozta a kultuszminiszter az InfoRádió Aréna című műsorának.

"Itt nem lesz kultúrharc, én nem kultúrharcos miniszternek szegődtem" - jelentette ki a másfél hónapja hivatalban lévő miniszter.

Bozóki András azt mondta: a kultúrát teljesen függetleníteni kívánja a politikai vitáktól. A lényeg szerinte a nemzeti kultúrkincs megőrzése, ápolása és továbbfejlesztése a fiatalokétól más generációk kultúrájáig.

Mint kifejtette, azonosul az állam és az egyház szétválasztásának tézisén alapuló kormányprogrammal. Nehezen tudja elképzelni, hogy a kormány egészének politikájával fundamentálisan szembe akarjon fordulni. Bozókai Anrdás hozzátette, hogy szerinte a kormány politikájával szemben felszólalni egy miniszter részéről, lényegében egyet jelent lemondásának felajánlásával.

Azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy sikeresnek tartja-e a Gyurcsány-kormány tevékenységét, Bozóki András úgy nyilatkozott: a kormány következetesen halad azon az úton, amelyen elindult, megpróbálja összeegyeztetni a versenyképesség és az esélyegyenlőség politikáját. A kormánypolitika, ha úgy tetszik, egy kicsit liberális és kevésbé szociáldemokrata, tette hozzá Bozóki András.