Ágnes
-1 °C
2 °C

Dávid Ibolya a parlament munkájáról

MTI
2005.03.29. 23:22
Dávid Ibolya szerint a fogyatékkal élő embereknek adott segítségről sokat beszélnek, de sokkal kevesebbet tesznek érte az Országgyűlésben és az országban. Erről az MDF elnöke kedden Sopronban beszélt a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének helyi szervezetében.

A politikus mondatait Nagy Tamás jeltolmácsolta, aki az április 24-i soproni időközi országgyűlési választáson az MDF országgyűlési képviselő-jelöltje.

Az összejövetelen Dávid Ibolya kijelentette: a parlamentben nem az emberek gondjairól beszélnek, sokkal inkább öncélú politikai adok-kapok folyik a Házban.

"Mi nem azért kapjuk a fizetésünket, hogy elmagyarázzuk, hogy mit miért nem tudunk megcsinálni, hanem azért kapjuk a fizetésünket, hogy megoldásokat találjunk a problémákra" - indokolta az MDF azon kezdeményezését, hogy oszlassa fel magát a parlament. Hozzátette: nincs kétsége afelől, hogy az Országgyűlés ezt a lépést nem teszi meg.

Egy, ugyancsak kedden Sopronban tartott pártfórumon Dávid Ibolya az MTI-nek a köztársaságielnök-jelöléssel kapcsolatos kérdésére válaszolva közölte: fontos lenne, hogy olyan köztársasági elnök jelölését indítsa el az Országgyűlés, aki "megegyezésen alapuló személy, hiszen az egyetlen olyan funkció az alkotmányunk szerint, amely túlnő az ország határain is, mert a magyar nemzet egységét testesíti meg".

A politikus azt szorgalmazta: az Országgyűlés törekedjen arra, hogy a köztársasági elnököt legalább kétharmados többséggel lehessen megválasztani.