Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

MSZP: Szita kamufeljelentéssel fordult az ügyészséghez

MTI
2005.04.29. 20:52

Kamufeljelentés történt Krakus-ügyben, mondta egy kaposvári szocialista képviselő pénteken az ügynökmúlttal vádolt Szita Károly polgármester Legfőbb Ügyészségen tett feljelentésével kapcsolatban. "Ez a feljelentés nem más, mint porhintés, ráadásul a polgármester úr saját magát buktatja le vele" - jelentette ki Harján Dávid. Mint mondta, a feljelentés egyik tárgya sem terjed ki a Szita Károlyról szóló, a Történeti Levéltár birtokában lévő dokumentumok eredetiségének kivizsgálására. Ennek alapján megítélése szerint "semmilyen jogi fórum nem fog arról véleményt mondani, vajon Szita Károly egyenlő-e Krakus Péterrel, vagy sem".

Szita Károly több alkalommal cáfolta, hogy Krakus Péter, vagy bármely más fedőnéven jelentéseket készített volna. Április 14-én közölte, büntetőfeljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen. Harján Dávid szerint "azzal, hogy Szita államtitok miatt is feljelentést tett, lényegében elismerte ügynökmúltját, hiszen ha nem szolgált volna titkos megbízottként az előző rendszerben, akkor miféle államtitoksértésről beszélhetnénk?"

Kollár Károly, a polgármester jogi képviseletét ellátó ügyvédi iroda képviseletében elmondta, Harján Dávid nem ismeri a benyújtott feljelentés tartalmát, "így arra nézve jogilag megalapozott véleményt nem tud mondani". Mint mondta, Szita feljelentése arra vonatkozik, hogy kik és hogyan manipulálták a sajtó által személyével összefüggésbe hozott iratokat.