A Fidesz is dolgozna az új fejlesztési terven

MTI
2005.04.30. 12:41
A Fidesz azt javasolja a kormánynak, hogy vonja be az ellenzéki pártokat a második Nemzeti Fejlesztési Terv kimunkálásába, mert kormányváltás esetén kockázatos lenne, ha radikális változtatásokat kellene eszközölni a terven - jelentette ki Pokorni Zoltán, a párt alelnöke, aki ismertette a Fidesz 2006-ra vonatkozó oktatáspolitikai elképzeléseit is szombati sajtótájékoztatóján.

A jelenlegi kormány felelőssége és dolga, hogy a 2007-től 2013-ig tartó második Nemzeti Fejlesztési Terv pénzügyi kereteit, tartalmi programjait kidolgozza ez év végéig, ugyanakkor a következő kormányra esik ennek a véglegesítése - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz-frakció oktatási kabinetje által szervezett konferencia szünetében.

"Éppen ezért mi részletes programokat dolgozunk ki már most, és azt javasoljuk (...) a jelenlegi kormánynak, hogy vonja be az ellenzéki pártokat is a Nemzeti Fejlesztési Terv kimunkálásába, mert véleményünk szerint lesz kormányváltás 2006-ban" - szögezte le.

Elmondta, ha 2006-ban radikális változásokat kellene eszközölni a terven, akkor ez azzal a kockázattal járna, hogy 2007-től nem lehet elindítani a programokat, azaz jelentős uniós forrásoktól esne el Magyarország.