Emőke
-4 °C
9 °C

Kulcsár ügyvéddel nézeti át, sérültek-e személyiségi jogai

MTI
2005.05.06. 17:57
A K&H-ügy kirobbanása óta megjelent valamennyi írott és elektronikus híradás áttekintésére kapott megbízást Kulcsár Attilától Fülöp Tamás ügyvéd, hogy megállapítsa: sérültek-e a bank volt ügyvezetőjének személyiségi jogai.

Kulcsár Attila pénteken azt mondta, a 2003 júniusa óta megjelent, az üggyel kapcsolatos valamennyi sajtóközlemény, nyilatkozat, vélemény jogi vizsgálatára az elmúlt napokban megbízást adott Fülöp Tamás ügyvédnek. Fülöp Tamás elmondta: "alappal merül fel az, hogy talán nem szükségtelen megvizsgálni ezeket a nyilatkozatokat, közléseket és véleményeket, személyiségi jog-védelmi szempontból". Mint mondta, ez kifejezetten személyiségi jogi szempontú értékelés, ami magában foglalja a polgári jogi jó hírnév megsértését, illetve a büntetőjogi rágalmazás-szempontú jogi értékelést.

Az ügyvéd leszögezte: megbízásának "semmi köze nincs a büntetőeljáráshoz". "Semmilyen formában én a büntetőeljárásba nem fogok belefolyni" és élesen elválnak a személyiségi jogi ügy vonatkozásai és a folyamatban lévő büntetőeljárás vonatkozásai - hangsúlyozta.