Auguszta
-3 °C
2 °C

Kizártak egy fideszest a Heves Megyei Közgyűlés polgári frakciójából

MTI
2005.05.09. 15:15

Mánya Kristóf A Fidesz után a Heves Megyei Közgyűlés polgári frakciója is kizárta soraiból Mánya Kristóf volt fideszes országgyűlési képviselőt. "A polgári frakció megdöbbenéssel vette tudomásul és morálisan súlyosan elítéli dr. Mánya Kristóf magatartását, aki a Fidesz megyei elnöksége felszólítása ellenére sem volt hajlandó visszaadni a Fidesz listáján szerzett megyei közgyűlési mandátumát", áll a frakció közleményében.

Mányát, aki 1998-2002 között Gyöngyös fideszes országgyűlési képviselője volt, tavaly decemberben zárta ki a Fidesz megyei szervezete, miután Mánya, aki a Mátrrai Polgári Körök Szövetségének elnöke is, nem fogadta el, hogy nem választották újra a gyöngyösi szervezet elnökének. Kizárása ellen fellebbezett, a párt országos választmányának elnöksége egy igen szavazattal, három tartózkodás mellett döntött a fellebbezés elutasításáról.

Mánya, állítása szerint már a megyei közgyűlés április 28-i ülésén kilépett a Fidesz frakciójából, így véleménye szerint a testület nem is zárhatta ki soraiból.