Klaudia
-3 °C
3 °C

Megsértette a Népszava Áder János személyiségi jogát

MTI
2005.05.17. 12:37
A Fővárosi Bíróság elsőfokú, kedden kihirdetett nem jogerős ítélete szerint a Népszava és újságírója megsértette Áder János becsület és jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait, amikor egy cikkben azt a hamis látszatot keltették, hogy Áder János kapcsolatba lenne hozható a brókerbotránnyal, mert korábban találkozott Kulcsár Attilával.

Áder János azért fordult bírósághoz, mert a Népszavában tavaly szeptember 29-én megjelent A megérdemelt szabadság édes íze című jegyzetben Kulcsár Attila házi őrizetbe helyezéséről szóló cikkben azt írták: "Az is előzetesben tartható, akiről feltételezhető, összebeszél a többi vádlottal, megfélemlíti a tanúkat. De hát ezért sem érdemes már bent tartani. Mint tudjuk, Áder Jánossal kitárgyalta az ügyet, legfeljebb már csak ismételhetnének".

A bíróság szerint az, hogy Kulcsár Attila a felperessel kitárgyalta volna az ügyet, és legfeljebb már csak ismételhetnének, a hamis látszat keltésére alkalmas, mintha Áder János úgymond befolyásolta volna Kulcsár Attila magatartását.