Klaudia
-3 °C
3 °C

Informatika-, latin- és hébervizsgákkal folytatódik az érettségi

MTI
2005.05.19. 06:23
Informatikából az "eredeti rendelkezések" alapján teszik le csütörtök reggel kilenc órától az emelt és középszintű érettségi vizsgákat a diákok. Délután három órától latin és héber nyelvből adnak számot tudásukról a tanulók.

Az oktatási tárca sajtóirodáján az MTI kérdésére közölték: az intézmények képviselőinek nem kell a megyei közigazgatási hivatalokba menniük kora reggel, hogy új tételeket vegyenek át.

"Az informatika írásbeli érettségi vizsga lebonyolításával kapcsolatban felkérem valamennyi vizsgaszervező intézmény vezetőjét, hogy az eredeti rendelkezések szerint folytassák a vizsgák előkészítését. Az informatika írásbeli érettségi vizsga lebonyolításával kapcsolatos utolsó információt 2005. május 19-én, csütörtökön reggel 7 és 8 óra között kapnak az intézmények az ADAFOR-rendszeren keresztül" - áll az oktatási miniszter által jegyzett határozatban.

Informatikából középszinten 19.422-en, emelt szinten 741-en vizsgáznak, idegen nyelven e tárgyból 92-en érettségiznek.

Latinból középszinten 417-en, emelt szinten 198-an adnak számot tudásukról. Héberből középszinten hárman, emelt szinten hatan vizsgáznak.