Cáfolja a HM a Zengő-terveket

MTI
2005.05.23. 11:17
Nem jelöl meg egy kiemelt konkrét helyszínt a NATO-lokátorról szóló kormányhatározat tervezet; a készülő dokumentum alapján a radar felépítésének mindhárom, korábban szóba került telepítési helyét meg kell majd vizsgálniuk a szaktárcáknak, hangsúlyozta egy sajtóértesülést cáfolva a Honvédelmi Minisztérium szóvivője.

Bocskai István közölte, hogy a Magyar Hírlap által hétfőn idézett kormányhatározat valószínűleg a határozattervezetnek egy nagyon korai változata volt, a dokumentum új változata jelenleg is tárcaközi egyeztetésen van. Mint mondta, még nem tudni, mikor kerülhet a kormány elé a határozattervezet.

A napilap hétfői számában megjelent cikk szerint az áll a tervezetben, hogy "a kormány felhívja a honvédelmi minisztert a lehetséges helyszínek vizsgálatára - különös tekintettel a Zengőn történő megvalósításra -, továbbá készíttesse elő a megvalósítási terveket úgy, hogy a kivitelezés legkésőbb a 2006. évben megkezdődhessen".

Bocskai István ezzel szemben közölte, hogy a jelenleg tárcaközi egyeztetésen lévő dokumentum készítői egyetlen helyszínt sem emeltek ki.