Újra összeül az Apró-Gyurcsány bizottság

MTI
2005.06.08. 06:22
Szerdán ismét összeül az Apró-Gyurcsány érdekkör meggazdagodásának titkait vizsgáló parlamenti bizottság, Szijjártó Péter fideszes képviselő elnökletével.

A vizsgálóbizottság első ülésén - múlt hét szerdán - nem született döntés az ügyrendről, viszont abban megállapodtak a képviselők, hogy milyen válaszokat és iratokat kérjenek be Gyurcsány Ferenctől és feleségétől.

Az ülésen egyhangú határozat született arról, hogy bekérik Gyurcsány Ferenc feleségének eddig titkos vagyonnyilatkozatát a bizottság tagjai számára. Ugyancsak egyhangúlag úgy határoztak: a bizottság levélben kérdéseket tesz fel Gyurcsány Ferencnek, mint magánszemélynek arról, mik privatizációból, állami megrendelésekből, illetve állami hitelekből történt meggazdagodásának a titkai.

László Boglár kormányszóvivő múlt hét szerdán közölte: Gyurcsány Ferenc mindenképpen kész elmenni a vizsgáló bizottsági meghallgatásra, és nincs semmi titkolnivalója.

A Fidesz által kezdeményezett vizsgáló bizottság célja, hogy tisztázza az "Apró-Gyurcsány érdekkör" privatizációban betöltött szerepét, feltárja állami vállalatokkal ápolt kapcsolatát, és fényt derítsen arra, hogy milyen forrásokból származott a miniszterelnök tavalyi 100 milliós és tavalyelőtti 83 millió forintos jövedelme.