Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Pokorni: Háborúskodással töltötte az idei évet az OM

2005.06.17. 11:26
Pokorni Zoltán értékelése szerint az elmúlt évben folyamatosan háborúskodott az oktatási tárca az óvodákkal, iskolákkal, egyetemekkel és a pedagógusokkal. Az Orbán-kormány oktatási minisztere pénteki sajtótájékoztatóján a tanév vége alkalmából adott "szöveges értékelést" a szakminisztérium teljesítményéről.

A politikus szerint az oktatási tárca valamennyi fontos jogszabálya az Alkotmánybíróság előtt kötött ki, de a minisztérium gazdasági ügyekben sem mutatkozott sikeresnek, hiszen összes fontos "közbeszerzésnek csúfolt" pályázata a Közbeszerzési Döntőbizottság elé került.

Az Om szerint a Fidesz háborúzik
Arató Gergely, a tárca államtitkára szerint a Fidesz van háborúban nemcsak az Oktatási Minisztériummal, hanem az oktatás szereplőinek nagy részével, akik támogatják azt a reformot, ami a 2005-ös évben már nagyon komoly eredményeket kezdett hozni.

Arató Gergely elismerte, hogy sok vitája van a minisztériumnak, hiszen minden egyes lépés sérthet érdekeket, és nagyon sokfajta szakmai megközelítés lehetséges. Az alapcélokban a szakma döntő többsége egyetért, támogatják az elképzeléseket, mondta.