Gusztáv
-4 °C
1 °C

Időközi polgármester-választás Domaszéken

MTI
2005.06.26. 11:07

Időközi polgármester-választás kezdődött Domaszéken vasárnap; a voksokat reggel hat órától este hétig adhatják le a szavazók - közölte a helyi választási bizottság elnöke, Nagy Zsigmondné. Elmondta: a 4500 lakosú településen 3561-en jogosultak a választásra, négy választókörzetben két jelöltre szavazhatnak.

A választást a korábbi polgármester lemondása miatt tartják; Börcsök Lajost 2004 tavaszán sikkasztás és hivatali visszaélés miatt jogerősen 378 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Szegedi Városi Bíróság. A polgármester azt követően mondott le, hogy a Békés Megyei Bíróság jogerős döntésével hatályon kívül helyezte a község képviselő-testületének azt a döntését, amely szerint Börcsök Lajos tisztsége nem szűnt meg az őt jogerősen elmarasztaló bírósági ítélettel.

Mivel a korábbi polgármester csak pénzbüntetést kapott, és a közügyek gyakorlásától nem tiltották el, a választási törvény értelmében indulhat az időközi választáson - mondta Nagy Zsigmondné. A vasárnapi választáson Börcsök Lajos és Kispéter Géza önkormányzati képviselő indul a posztért; mindkét jelölt független.