Július 11-ig kell elküldeni a dokumentumokat a felvételizőknek

MTI
2005.06.29. 06:32
A felsőoktatásba jelentkezőknek július 11-ig kell elküldeniük érettségi bizonyítványuk és a többletpontokat igazoló dokumentumaik másolatát a felsőoktatási intézményeknek. Ha módosítani szeretnének a jelentkezési lapjukon megadott jelentkezési sorrenden, azt szintén július 11-ig tehetik meg - közölte az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI).

A felsőoktatási intézmények által kért középiskolai és érettségi jegyeket nem elég a jelentkezési lapon megadni, igazolni is kell őket: a bizonyítványok másolatával. Az intézmények a felsőoktatási felvételi tájékoztatóban tették közzé, hogy milyen bizonyítványok, iratok (érettségi bizonyítvány, nyelvvizsga-bizonyítvány, oklevél) másolatát kérik a jelentkezőiktől. Ha a jelentkező regisztrál az OFI honlapján akkor a személyes oldalán a "Dokumentumaim" pont alatt megnézheti, hová mit kell még küldenie.

Az érettségi bizonyítványuk másolatát azoknak is el kell küldeniük a felsőoktatási intézménybe, akik a jelentkezési lapjukon hozzájárultak ahhoz, hogy az érettségi eredményeiket az OFI elektronikus úton is beszerezze.