Feloszlatta magát a dunavarsányi képviselőtestület

MTI
2005.06.29. 08:24
Dunavarsány önkormányzatának képviselő testülete kedd esti rendkívüli ülésén önmaga feloszlatásáról döntött, mert nem kíván együtt dolgozni az SZDSZ-es polgármesterrel - közölte az egyik független képviselő.

A 15 tagú testületből 12-en szavazták meg a feloszlatást - mondta Csobolyó Miklós. Korábban a 2 alpolgármester is visszaadta a mandátumát. Az indoklás szerint Venczel Éva polgármester rendszeresen megkerülte a testületet, döntései előtt nem konzultált társaival és mára csődbe vitte a 7 ezer lakosú Pest megyei várost. A képviselő állítása szerint a polgármester saját barátait juttatta különböző pozíciókba, ennek nyomán a hivatali létszám felduzzadt, s a vízfej finanszírozása meghaladta a költségvetés kereteit, mára a tartalékok kimerültek. Jelenleg már ügyészségi eljárás van folyamatban a polgármester ellen - állítja Csobolya Miklós.

Az MTI telefonon megkereste a polgármestert, hogy reagáljon az őt ért vádakra, ám este fél 11-ig nem kapott visszajelzést. A törvény szerint mostantól a testület és a polgármester ideiglenes jelleggel működik, érdemi döntéseket nem hozhat. Hetvenöt napon belül helyi választást kell kiírni, amikor is új polgármestert és új testületet választhatnak a helyi lakosok.