Valér
4 °C
8 °C

Újabb gyanúsítottai lehetnek a K&H-ügynek

Népszava
2005.07.04. 07:51
Nem kizárt, hogy újabb gyanúsítottjai lesznek a K&H-ügynek, a vádemelésig ugyanis több mint egy hónap hátra van – írja a Népszava.

Egy hete kezdődött meg a K&H-ügy iratismertetése, amely várhatóan még legalább egy hónapig eltart. A hosszadalmas procedúrát leginkább az indokolja, hogy az ügyben sok a gyanúsított, az ügyirat pedig több mint ötvenötezer oldal. A Nemzeti Nyomozó Iroda feldolgozta az esetet, az iratokat pedig vádemelési javaslattételre átadták az ügyben szoros felügyeletet tartó ügyészségnek. A K&H Bankban elkövetett bűncselekményekben összesen mintegy húszmilliárd forintot forgattak meg törvénytelenül, de a kár "csak" tízmilliárdra tehető.

Az ügynek egyelőre huszonhat gyanúsítottja van, többségük banki alkalmazott. A gyanúsítottak közül kettő jelenleg szökésben van, ellenük nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A Népszava forrásai szerint nem kizárható, hogy újabb gyanúsítások is lesznek, az eljárás e szakaszának befejezéséig ugyanis még több mint egy hónap hátra van, s - bár a rendőrség befejezte saját feladatait - az ügyészség saját hatáskörben még folytatja a nyomozást.