Perelné Ádert az MDF

Népszava
2005.07.04. 07:59
Több lehetőség is fölmerült az MDF-ben, hogy három képviselő együtt, vagy külön-külön perelje-e be a Fidesz frakcióvezetőjét, vagy a párt forduljon bírósághoz - tudta meg a Népszava. Arra van a legtöbb esély, hogy az MDF indít pert Áder János ellen.

Három fórumos képviselő - Herényi Károly, Csapody Miklós és Karsai Péter - bejelentette, rágalmazásért beperelik Ádert. A Fidesz frakcióvezetője ugyanis az államfőválasztás második fordulója után azt mondta, MDF-MSZP koalíció alakult ki az köztársaságielnök-választás harmadik körére, és információik szerint legalább három demokrata fórumos képviselő megszavazza Szili Katalint, az MSZP jelöltjét az utolsó fordulóban. Azt is közölte, tízmilliós összegekről szólnak a pletykák, melyet a Szili-voksért kapnának egyesek.

Az MDF elnöksége, majd országos választmánya (ov) is úgy döntött, minden erkölcsi és anyagi támogatást megadnak a három képviselőnek. Az ov elnöke korábban elmondta, Áder János átszavazással vádolta meg az MDF-et, miközben tudta, hogy nem a demokrata fórum képviselői voksoltak Szili Katalinra, a szocialsiták jelöltjére.

A Népszava úgy tudja, hogy az MDF-ben föl sem merült, hogy elállnak a pertől.