Gyurcsánynak listája van a Fidesz hamis állításairól

MTI
2005.07.05. 09:18

A Fidesz stratégiája, hogy el akarja hitetni, Magyarország teljesítménye rossz, mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedd reggeli rádióinterjújában. "Hosszú listám van arról, hogy a különböző politikai beszédeikben hány hamis állítást tesznek arról, hogy miben hol tartunk. És mára értettem meg, hogy ez egy stratégia" - mondta a Magyar Rádióban.

Gyurcsány Ferenc szerint az országos apátiának ez is az oka lehet, "mert azt mondják folyamatosan az ország lakosságának, hogy töpörödsz, tönkremész, lemaradsz". A miniszterelnök három hete arra kérte Áder Jánost, a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy cáfolja meg a Gyurcsány által hetek óta mondogatott számokat, de ez nem történt meg.

Gyurcsány azért értékelte hétfőn az ország gazdasági eredményeit a parlamentben, mert "a politikai vita helyett az ország elért teljesítményének elhazudása zajlik". Hozzátette: "A kormánynak szüksége van ellenzékre, az országnak nincsen, és óva intek minden politikust, hogy az ország ellenzékének szegődjön" - mondta a miniszterelnök.