Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Közzétették az új rádióelnöki pályázatot

MTI
2005.07.13. 09:46
A napilapokban szerdán közzétette a Magyar Rádió Rt. elnöki posztjára kiírt újabb - négy hónapon belül harmadik - pályázati felhívását a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke.

A pályázat feltételei gyakorlatilag megegyeznek a korábbi kiírásokéval: az a büntetlen előéletű, felsőfokú végzettséggel rendelkező magyar állampolgár jelentkezhet a tisztségre, aki feddhetetlenségi, átvilágítási és összeférhetetlenségi nyilatkozatot tett, legalább egy világnyelvet tárgyalási szinten beszél.

Feltétel a minimum ötéves szakmai gyakorlat a tájékoztatás, műsorszerkesztés, -készítés, -szolgáltatás, kultúra, tudomány területén vagy ezekkel összefüggő jogi, gazdasági, igazgatási téren, legalább ugyanilyen hosszú vezetői gyakorlat, illetve az, hogy a jelentkező saját nevében vegye meg a pályázati csomagot.

A pályázati csomagok július 18. és 25. között vásárolhatóak meg a közalapítvány hivatalában, az elkészült munkákat augusztus 23-án délig adhatják le ugyanitt az indulók. A közalapítvány elnöksége március 19-én döntött úgy, hogy pályázatot ír ki a július végén megüresedő tisztségre. Első körben, május 9-én Such György megválasztását javasolta a testület a nagykuratóriumnak, ám ő csak egyszerű többséget kapott a szavazáson a szükséges kétharmados helyett.

Július 7-én egyetlen pályázó sem kapta meg a jelöltté váláshoz szükséges kétharmados támogatást az elnökségtől, amely ezt követően újabb pályázat kiírásáról döntött.