Augusztus 20: Későn kért közterület használati engedélyt a MeH

MTI
2005.07.21. 16:12
A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) csütörtökön benyújtott közterület használati kérelméről a szabadságolások miatt egyelőre még bizonytalan időpontban, és rendkívüli ülésre kényszerül a fővárosi önkormányzat városképvédelmi bizottsága.

Endrédy István elmondta, hogy a MeH az eddigi helyszíneken túl, csütörtökön telefax üzenetben kérte, hogy az augusztus 20-i "új kenyér ünnepe" elnevezésű rendezvényükhöz a bizottság közterület használati engedélyt adjon a Vajdahunyad várba. A kereszténydemokrata politikus meglepőnek tartja a MeH újabb kérelmét, mivel nemrég ő tájékoztatta a hivatalt arról, hogy mikortól tart nyári szünetet a bizottság. Szabadságolási időszakban, amikor a tizenöt tagú testület jó része külföldön tartózkodik, nem lesz könnyű a határozatképességhez szükséges nyolc fővel ülést tartani - tette hozzá.

A MeH 2002 óta sok esetben csak az utolsó pillanatban kért közterület használati engedélyt rendezvényeihez a szakbizottságtól. Horváth Gyula, a testület szocialista alelnöke, aki többször is helyszíni előterjesztést kezdeményezett a MeH kérelme érdekében, nemrég közölte, hogy ezután ezt már már nem teszi meg.