Nyolcvanötezren 'szavaztak' a gazdaságról az SZDSZ kérésére

MTI
2005.07.21. 16:24
Több mint 85 ezren töltötték ki az SZDSZ Hogyan legyünk gazdag ország? elnevezésű, gazdaságpolitikai kérdéseket tartalmazó internetes kérdőívét - közölte Horn Gábor, a liberális párt ügyvivője, az egy hónapos kampány eredményét ismertetve. A 22 kérdéshez előre megadott liberális, szocialista és konzervatív válaszok közül a "játékban" résztvevők 55 százaléka a Szabad Demokraták Szövetsége álláspontjának megfelelőt választotta, 23 százalékuk az MSZP, 22 százalék pedig a Fidesz véleményével értett egyet.

A válaszoknak megfelelő arányt leképezték a parlamenti patkóra, amely egyértelműen liberális fölényt tükröz. "Az SZDSZ számára elég kedvező helyzet alakulna ki, ha szavazni is úgy szavaznának, ahogy ezt a kérdőívet kitöltötték" - jegyezte meg Horn. Horn Gábor elmondta, hogy a liberális vélemény támogatása kiemelkedő volt a gazdasági növekedésből származó plusz bevételek felhasználását, a külföldiek magyarországi munkavállalását, az egészségügy problémáinak megoldását és az egyházi iskolák támogatását firtató kérdések esetében.

Az eltérő vélemények hasonló számú szavazatot kaptak a családi pótlékra való jogosultságról, a külföldiek magyarországi földvásárlásáról feltett kérdések esetében, miként abban a tekintetben is, hogy ki adózzon többet, ki kevesebbet, vagy jó-e, hogy a külföldi élelmiszer ma sokszor olcsóbb, mint a magyar.